reviews van clienten

Andalusie
Wil je nog laten weten dat we een heerlijke vakantie hebben gehad in Andalusia, erg leuke hotels, mooie steden , afwisselende natuur, lekker eten en lekker weer. Een mooie rondreis!

Groet Norma Claussen



10-daagse rondreis Portugal en Spanje
 
Ik kan meteen al vermelden, dat mijn echtgenote en ik enorm genoten hebben van deze rondreis. Het begon al met de sympathieke kennismaking met u over de telefoon n.a.v. enkele vragen van ons. De verzorging van de reispapieren en vouchers voor de vliegreis, de autohuur en de hotels was goed verzorgd.
 
Op het vliegveld van Porto kwamen we er achter, dat de autoverhuurder niet in de aankomsthal te vinden was, maar dat een medewerker
ons opving bij het meetingpoint en ons met een shuttle naar de verhuurplaats reed.
 
Het advies voor een tolkastje in de huurauto maakte het rijden op de Portugese tolwegen een stuk eenvoudiger. De GPS, die we zelf hadden meegenomen, kwam goed van pas en heeft ons knap door Portugal en Spanje geleid. Vooral de laatste twee "etappes"(minder kilometers) hebben we de tolwegen ontweken en daardoor meer van het binnenland kunnen genieten.
 
De rondreis via de mooie historische steden in Portugal en Spanje heeft gebracht wat we er van verwachtten. Alle hotels waren inderdaad 4**** , met luxe kamers en een heerlijk ontbijtbuffet. Ze waren ook gunstig gelegen t.o.v. de stadscentra. Met het weer, elke dag rond de 30 graden, hadden we het natuurlijk ook enorm getroffen. Totaal hebben mijn vrouw en ik 1250km gereden.
 
Al met al kunnen we terugzien op een reis waar we erg van genoten hebben en kunnen we zeggen dat het een aanrader is.
 
Met vriendelijke groet,
Annemiek en Ben Riteco



Succes!
KLASSE hotel, geweldig eten en leuke, attente bediening !!! SUCCES VERDER !!!

Klasse!
Afgelopen donderdag zijn we teruggekomen van onze vakantie. Ik wil España Exclusiva graag danken voor de goed verzorgde reis. Hotels waren stuk voor stuk prima. Autohuur was probleemloos en uitstekend verzorgd. Klasse! We hebben een heel fijne tocht gemaakt door een prachtige streek met een aantal geweldige steden.

Met vriendelijke groet,

Ron Dol



Andalusië
Van 24 september tot en met 2 oktober hebben wij een rondreis door Andalusië gemaakt die wij online hadden geboekt via Espana Exclusiva. Wat hebben wij genoten! De prachtige steden, de mooie hotels, het heerlijke eten en de onverwachte gratis upgrade naar een Volkswagen cabriolet maakten deze reis voor ons onvergetelijk. De mix van stadse hotels versus relax-hotels was perfect in balans en we hebben van elke stad vol kunnen genieten. Vooral de hotels in de steden Granada en Sevilla waren echte oases van rust midden in de drukke steden.

Als tip willen wij toekomstige reizigers adviseren in Cordoba te gaan eten bij restaurant La Tinaja, vlakbij het historisch centrum. De service en het heerlijke eten maken een avondje eten in dit restaurantje echt legendarisch.

Wij zullen deze reis bij iedereen in onze omgeving aanraden en willen jullie bedanken voor de ontzettend vriendelijke en bovenal goede service. 

Graag tot ziens!

Groeten Kevin Mooijer en Suzanne Keizer



Santiago
Alweer even geleden dat we elkaar spraken, inmiddels terug en alle complimenten!
Hotel (Hesperia Peregrino Santiago) was byzonder goed, zeer verzorgd. Ook bijvoorbeeld bij vroeg vertrek een beperkt broodjesbuffet.
Stadje was 2 dagen lang droog (goed georganiseerd!) en zeer bezienswaardig, zelfs de voetgangersoversteeklichten zijn komisch als het overstekende mannetje op 3 seconden gaat rennen. Vueling leverde een prima job en de taxi's waren onberispelijk, vlot en vriendelijk.
Klasse!

Bedankt, Leo&Margreet



TomTom
Onze vakantie met Espana Exclusiva is zeer geslaagd. Mooie mix van hotels, plaatsen en bergen.

De TomTom heeft ons zeer goed geholpen bij het vinden van de hotels. Alleen ligt Hotel Vime Corregidor niet aan een berijdbare weg (wisten we vooraf, en gelukkig vroegen we aan de juiste persoon de weg). Veel zoekwerk kan voorkomen worden door het advies te geven de TomTom in te stellen op 'Calle Amor de Dios 34'; het hotel is namelijk te zien in het steegje tussen 'Calle Amor de Dios 34 en 36'.

Nog nagenietend,

Peter en Silvy Martens



Santiago
Wij hebben een zeer aangename en mooie vakantietrip gehad, georganiseerd via uw organisatie. Prima gedaan, wij zijn zeer content.
Een enkele opmerkingvan kritiek betreft het hotel A Tafona Do Peregrino te Santiago. De kamer was nogal stoffig, het ontbijt wat mager engels. Verder goed gelegen nabij het oude centrum en vriendelijk en behulpzaam personeel; dit geldt ook voor de andere hotels.
Ook de auto was uitstekend geregeld.

Met vriendelijke groet
Jan Konijnenbelt



Andalusie
Maart j.l. hebben we een fly & drive rondreis Andalusie geboekt bij jullie, met een verlenging in Malaga. De reis is ons uitstekend bevallen. Toevallig mooi weer, goede hotels en de ligging bijna allemaal in het centrum van de stad. Mijn man en ik vonden het prima!!! Wij hebben van onze vakantie in maart erg genoten, dus we willen heel graag op de hoogte worden gehouden. (Ben benieuwd naar evt. fly & drive Portugal!).

Met vriendelijk groetjes,
Cathy en Harrie Scheepers.



Sevilla
I.v.m. de door ons gemaakte rondreis, willen wij U graag een compliment doen toekomen voor dit door U voorgestelde arrangement.

Afgezien van de extra service vanwege onze (noodzakelijke) verandering van de vluchttijden waren ook Uw adviezen m.b.t. de vliegtuigmaatschappij en het huurwagenbedrijf van grote waarde. De kwaliteit van de gekozen hotels lag boven verwachting al wil ik wel laten weten dat het gebruik van een navigatiesysteem geen overbodige luxe is om deze hotels ook daadwerkelijk te kunnen vinden. Vooral aan te raden in Sevilla door de extreem smalle straatjes en het eenrichtingsverkeer.
Ook het uiterst charmante hotel met een gezellige binnentuin in Granada en het in een doodlopende straat in Cordoba gesitueerde hotel zijn met GPS toch beter te vinden dan met een stratenplan. Het makkelijk te vinden Gran Hotel (4 *) in Benahavis verraste ons o.a.met zijn
uitstekende keuken.Ook door de prima prijs/kwaliteitsverhouding is deze rondreis een echte aanrader.

Met vriendelijke groeten
Heinz & Liliane


Rondreis Andalusia
Van 22 t/m 30 maart hebben wij een rondreis gemaakt door Andalusië. Deze rondreis was uitstekend georganiseerd door Espana Exclusiva.
Al voordat de reis begon werden we deskundig en vriendelijk te woord gestaan bij enkele telefonische vragen.
Wij verbleven gedurende 9 dagen in 4 hotels: in Granada, Córdoba, Sevilla en Benahavis (bij Marbella). De hotels varieerden van zeer redelijk tot goed. In genoemde steden was genoeg te beleven voor de twee dagen dat wij er waren.

Het programma zat uitstekend in elkaar, redelijke afstanden om te rijden met de (huur-)auto. Het is een slimme keuze om Benahavis als laatste bestemming te kiezen: je kunt dan op een ligbad bij het zwembad de voeten laten rusten na alle inspannende dagen.
Onze algehele beoordeling van de reis (hotels, huurauto, vlucht) komt uit op 4 sterren, met 5 sterren voor de service van Espana Exclusiva. Ook de prijs-kwaliteitverhouding krijgt wat ons betreft 5 sterren.

Espana Exclusiva wordt door ons van harte aanbevolen. Wij zullen zelf zeker ook in de toekomst van hun diensten gebruik blijven maken.

Annelies Mans en Jack Kriek


Rondreis Andalusia
Het was een geweldige reis, die ik iedereen kan aanbevelen. 20 Maart 2014 naar Malaga gevlogen. Huurauto in ontvangst genomen en op naar Granada. Rit in het donker, maar wel te doen. Alle hotels waren prima. Vriendelijke ontvangst. Vroeg inchecken was geen probleem in deze periode. Goede ligging, rustig en toch dicht bij de bezienswaardigheden en het centrum.

Tip
Het vinden van de hotels in Granada, Cordoba en Sevilla vraagt enige voorbereiding. Google maps met streetview, gaf mij de beste informatie. Navigatie gaf problemen bij andere reizigers. In Sevilla de Espacio Metropol Parasol als richtpunt genomen.

Je kan op je gemak van de ene plaats naar de andere rijden. Je hoeft je niet te haasten. Vanaf Benahavis zijn we langs de kust naar het vliegveld gereden met de nodige stops voor koffie ed.. Laatste stuk is direct langs het strand.

Alles bij elkaar een zeer geslaagde vakantie. Bedankt daarvoor.


Andalucia
Graag wil ik u verhalen over onze ervaring m.b.t. de 9 daagse reis door Andalucía. Allereerst wil ik, ook namens mijn eega, kwijt dat u het voortreffelijk hebt geregeld en ook hele goede, mooie en zeer goed gelegen hotels hebt geselecteerd. De gehuurde auto stond klaar bij HelleHollis, wier eigenaar wij als zeer vriendelijk en behulpzaam hebben ervaren.

Te beginnen met het Hotel Abadia Granada (8,5) hebben wij een zeer rustiek en rustig gelegen hotel gehad met een zeer vriendelijke bediening. Wellicht een idee om uw volgende gasten ook te wijzen op de prachtige en bijzonder serene basiliek San Jeronimo de Dios vlak bij het hotel aan de Gran Capitán. De tickets voor het Alhambra lagen keurig klaar en deze is met bus #30 vanaf de Vía Colon snel bereikbaar. Het is hier overigens dat ik echt aanraad om voor een ochtendvlucht te zorgen want het vinden wordt in de nacht echt bemoeilijkt.

Vervolgens naar hotel Itaca Colón in Córdoba (7), dat wij als functioneel hebben ervaren met een keurig ontbijt. Het is echt makkelijk gelegen t.o.v. de Mezquita en de Joodse buurt.

De volgende dag verder naar hotel Vime Corregidor (8,5) in Sevilla, dat enorm moeilijk te vinden was door de vele 1-richtingstraatjes en de slechte begeleiding van de TomTom. Sta mij toe u uw volgende gasten aan te raden niet C/ Morgado in te tikken, doch C/ Amor de Dios. Wanneer zij dan in deze straat zijn en even parkeren voor # 22 (rechterzijde) staan zij ten 1e vlak voor de garage van het hotel en kunnen zij de rijrichting vervolgen voor ongeveer 100 meter en vinden dan heel gemakkelijk het “hofje” dat de ingang van het hotel is. Zij kunnen ook even parkeren in de C/ Delgado iets verderop 1e links en dan naar achteren lopen naar de ingang van het hotel. Ik ben ervan overtuigd dat u vele gasten hiermee een groot plezier zult doen. Het hotel straalt een bepaalde luxe uit en is wederom goed gelegen t.o.v. de bezienswaardigheden zoals de Giralda, de kathedraal en de Real Alcázar, naast ook andere mooie plekken zoals de Joodse buurt, de winkels aan de Av. De la Constitución en die gelegen tussen de La Campana en de Plaza de los Reyes.

Het Gran hotel Benahavis (8,5) in die plaats waar wij vervolgens naar toe gingen, vind ik schitterend gelegen ver van het rumoer aan de Costa del Sol. Het doet zeer koninklijk aan en het ontbijt is zeer uitgebreid. Je kunt er heerlijk op vele plekken in de zon liggen en heeft 2 prachtige zwembaden, naast het gratis gebruik van de Spa.

Resumerend kan ik, mede namens mijn echtgenote, stellen dat het een goed geregelde en aangename reis is geweest. Wij zullen zeker nogmaals van uw kennis en bureau gebruik maken. Wij danken u en uw medewerkers/sters voor al uw hulp.



Costa Mar
Hartelijk dank voor het op het laatste moment nog een vlucht en app. te regelen voor ons naar COSTA MAR in Lanzarote. Espana Exclusiva, heer Ron Pijpers en  al het aardige en hulpvaardige personeel van het mooie Costa Mar complex.

Groeten van Kees en Joan Meijer


Rondreis door Noord-Spanje augustus 2010
We begonnen onze trip in Bilbao, een wereldse stad, redelijk Europees, nog niet zo ‘tipicamente’ Spaans. Veel moderne architectuur met het Guggenheim museum als symbool van het nieuwe uiterlijk en karakter van de stad. Het museum is prachtig en overweldigend, zowel qua architectuur als qua kunst. Daarom was het wel enigszins jammer dat we dit aan het begin van de vakantie bezochten toen we nog aan het afschakelen waren. Dan maar wat langer bijkomen op de terrasjes in de oude stad en shoppen in de smalle straatjes van de Siete Calles, rebajas !. Ons pensionnetje was rustig gelegen op een half uurtje rijden van Bilbao in Santurtzi bij de zee. Ze serveerden er een heerlijke lunch en in het dorp waren meerdere goede restaurants met overheerlijke visgerechten.

Van hieruit hebben we een dagtrip naar Vitoria-Gasteiz gemaakt om hun jaarlijkse fiesta mee te maken, het feest van de witte maagd. Vanaf de kerk wordt een pop met een paraplu aan een touw naar beneden gelaten, de plaatselijke bevolking kijkt massaal vol spanning toe met een sigaar in de hand die ze aan het einde van het ritueel opsteken en vervolgens gooien ze elkaar kletsnat met drank. Een belevenis op zich!

San Sebastian is een prachtige oude mondaine plaats die zijn allure heeft behouden en een beetje Frans aandoet. Heerlijk was de combinatie van strand en stad. In de oude stad aan de andere kant van de rivier was het ’s avonds heerlijk toeven met overheerlijk eten en een drankje.

Llanes was een ervaring apart als gast in het huis (pension) van Manuel, een gedistingeerde Spanjaard op leeftijd. Hij liet zien dat het ontbijt niet de belangrijkste maaltijd is voor de Spanjaarden met voorverpakte cakejes en kaakjes. De koffie en thee waren overigens wel vers. Een 3e bed op de kamer is in dit soort kleine pensionnetjes ook niet gebruikelijk bleek uit het met dekens opgevulde spiraalmatras. Llanes had een prachtig restaurant in een voormalige kerk met de heerlijkste paella.

De Picos waren een belevenis op zich, wat een mooie weidse bergen en wat een uitzicht! Ik wil hier absoluut terugkomen om te wandelen. De dorpjes doen enigszins Zwitsers aan, on-Spaans zo clean als ze zijn alsook het pension met zijn vele hout. Je zou bijna ‘gemütlich’ kunnen zeggen. Overdag is het weer heerlijk, ’s nachts koelt het er behoorlijk af.

Waar je ook rijdt in Noord-Spanje, overal kom je borden tegen dat je op ‘de camino’ zit, alle wegen leiden naar Santiago de Compostella. Regelmatig kom je ook wandelaars tegen, zeker in en in de buurt van de grotere steden zoals León. In het centrum wemelde het van wandelaars op weg naar de kathedraal om zich te registreren. We hebben het wat ‘minder gezond’ gedaan en zijn ’s avonds in een heerlijk oubollig restaurant terecht gekomen waar de ober ons heeft ingewijd in verschillende soorten Orujo …

De weg van León naar Burgos was indrukwekkend, een beetje niemandsland, weinig verkeer, het asfalt waar de hitte vanaf dampte, de zon achter de sluierbewolking, en verder alleen maar uitgestrektheid. Rond Briviesca wordt het landschap geel door de oneindige velden met zonnebloemen. We moesten naar ‘Bureba’, daarvan bleken er meer te bestaan dus het duurde even voordat we in Castellanos de Bureba aankwamen, een gehucht van 4 man en een paardenkop! Onze aanvankelijke vrees bij de aanblik van dit alles met die rare Español bovendien is gelukkig geen bewaarheid geworden. Antonio bleek een op en top gastheer, zeer communicatief (alleen Spaans) wiens missie het was het iedereen naar de zin te maken. Het huis een schat aan herinneringen, het tafellinnen, porseleinen servies met de kristallen glaasjes bij het ontbijt onderstreepten de setting alleen nog maar; een omgeving met enorm veel geschiedenis. Antonio is een dag met ons mee op pad geweest naar Poza de Sal. Uiteindelijk zijn we ergens in een dorpje in een kroeg beland waar we bier uit een gieter hebben gedronken (porrón), een hele kunst om het gerstenat rechtstreeks vanaf de tuit boven je hoofd in je mond te gieten. Antonio verstond de kunst als geen ander terwijl hij rijmpjes declameerde bovendien.

De laatste dagen in een huisje in Laredo waren heerlijk om de boel te laten bezinken, alle indrukken een plekje te geven en … om weer honger te krijgen. Kortom het was een heerlijke vakantie en fantastisch om op deze manier kennis te maken met Spanje in al haar facetten. Dat smaakt naar meer!



Service
Bedankt voor de schitterende service.
Alles was perfect geregeld.

Mvg,

Peter Peeters en Sigrid Thys




Bloemen


Fijne vakantie
Wij zijn sinds woensdag terug van deze prachtige reis.Alles was in orde,het hotel prima en de streek zeer mooi en ook het weer was aangenaam. Bedankt voor de vriendelijkheid en het geduld waarmee u mijn telefoontjes beantwoorde. Het was een fijne vakantie.
Groetjes en misschien tot een volgende keer.Carlos en sonja Dewispelaere Van parijs


Lanzarote
ik wilde je nog even laten weten dat ik het een ongelofelijke leuke mooie goede en verzorgende reis was naar lanzerote . we hebben genoten. ik had mij ingedekt dat een reis via Groupon misschien niet veel kon verwachten. Maar het is verre van dat! het is zeker aan te bevelen. dank je voor het uitzoeken van mooie aparthotel. En je vriendelijkheid om altijd te woord te staan bij vragen! het is zoals het hoort! foto's zijn te zien op faceboek
 
met vriendelijke groet,
Astrid Stok



Marques de Riscal
Wij genoten de afgelopen vier dagen van het afscheidscadeau van PostNL, bij Marques de Riscal. Reizen en cultuur, en wat hadden jullie dat prima bedacht. Is er een mooiere streek dan de Rioja , we kenden dat wel, maar werden erin bevestigd dat we er veel te lang niet waren. Hoe mooi is de architectuur van Geri, zowel in museum als het hotel en hoe prachtig valt dat in het landschap. Maar ook los daarvan, al die dorpen en stadjes met eigen kerken en kathedralen. Was helemaal blij één van mijn drie of vijf Europese favoriete kerken ( de rest van de wereld doet minder mee) terug te zien. De prachtige kathedraal met de twee hennen in Santo Domingo de las Calzades. Met zo’n onnavolgbaar verhaal word ik er bijna katholieker van als hoe ik werd geboren.

Ik heb het hier over cultuur, maar de natuur / cultuur combinatie is misschien nog wel mooier in deze prachtige Spaanse streek. We hadden meer moeten wandelen, maar dat gaan we snel weer doen. De eenvoud , en het overweldigende ,van landschap en dorpen en stadjes, met idem dito restaurantjes, was geweldig. Een mooie zaterdaglunch met zonneschijn was een topper.

Het was echt prachtig, we zijn heel tevreden, moeten geloof ik de tickets nog wel ophalen bij een PostNL kantoor, but who cares.



Costamar - Lanzarote
Het was een prima reis naar Costamar in Lanzarote. Leuk app. op de begane grond met uitzicht op zee!! Aardig personeel en een goede ontvangst bij de receptie.

Onze dank daarvoor!

Met vriendelijk groet

Fam. Meijer-v.d. Wal (Valkenburg-Limburg)



Familiebezoek
Ik wilde je nog even bedanken voor je hulp! Het hotel was super en erg netjes en met de auto was alles ook goed geregeld. We hebben een heerlijk weekend gehad en ben erg blij dat ik mijn oma heb kunnen opzoeken. Mochten er in de toekomst opnieuw plannen zijn om die kant op te gaan of ergens anders in Spanje, dan weet ik je te vinden!

Bedankt voor alles en alvast fijn feestdagen.

Met vriendelijke groet/Kind Regards,

Anne Vooren



Het was heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerlijk!
Wat hebben we genoten van deze prachtstad met z'n mooie gebouwen; heerlijk eten/drinken en bovenal als cadeautje het heerlijke weer zo'n 22 gr !!! van 14 -18 oo u ! dan; was echt een cadeautje ;heel groot verschil in de zon of schaduw lopen In de zon dus !!!!!!!!!!! het hotel was super heel gezellig en zo 'n pracht spaanse "villa" met beauty binnenplaats en heel fijne info leverend receptiemedewerker; goed ontbijt lekkere koffie!  wij hebben genoten van jullie superaanbieding en ik zal jullie zeker aanbevelen. Helaas werden we zaterdag in weze afgezet, we konden niet landen in eindhoven te mistig!

Raar hoor als je aan het landen bent en je vliegt ineens weer omhoog!
Wachtend op jullie volgende aanbieding; naast valencia staat madrid ook nog op ons lijstje!

Wij zijn eigenlijk best weg van spanje ! heel veel "bedankt"- groetjes van  wim en ingrid



Sevilla

We hebben een paar prachtige dagen gehad in Sevilla en het hotel wat ons betreft mag wel 5x***** een ster hebben , een heel fijn warm hotel, alles was perfect in orde niks op aan te merken, de beden, het ontbijt, de vriendelijke medewerking vanuit het hotel, perfect,helemaal goed. Als je nog eens zoiets moois hebt, in een mooie stad, dan moet je het ons ff laten weten!!! en de prijs niet te vergeten!

Sevilla

Bedankt!

gr  THomas & Yolanda


Heerlijk weekend
Ik wilde jullie nog even bedanken voor de hulp! Het hotel was super en erg netjes en met de auto was alles ook goed geregeld.
We hebben een heerlijk weekend gehad en ben erg blij dat ik mijn oma heb kunnen opzoeken. Mochten er in de toekomst opnieuw plannen zijn om die kant op te gaan of ergens anders in Spanje, dan weet ik je te vinden!

Bedankt voor alles en alvast fijn feestdagen.

Met vriendelijke groet/Kind Regards,

Anne Vooren | Partner Relationship Manager Travel and National
Groupon Nederland



Beste Espana Exclusiva,
De door jou geboekte hotels waren over het algemeen van grote klasse, op dat in Suances na dan. Dit laatste hotel had wel een bijzondere historische sfeer. Een nadeel van hotels midden in de stad is het vinden van een parkeerplaats. Zowel in San Sebastián als in Bilbao moesten we voor anderhalve dag circa 50 euro betalen.

Jammer was dat op elke maandag de musea en andere bezienswaardigheden gesloten zijn, maar daar kun jij niets aan doen. Wel speelde ons vaak de siesta-uren parten, vooral kerken en kloosters zijn dan gesloten. En juist in die middaguren zijn Clim en ik het actiefst.

Inmiddels heb ik de laatste hand gelegd aan een website die ik over onze reis gebouwd heb. Je kunt de site bekijken op: http://www.josopreis.eu/Noord-Spanje/index.htm

Om een lang verhaal kort te houden: bedankt voor de organisatie en adviezen. Prachtige reis gehad met goed weer. Voor herhaling vatbaar, maar dan naar een ander deel van Spanje, bijv. Galicië of Aragon / Catalonië.

Ik wens jullie organisatie nog veel zakelijk succes met jullie werk.

Met vriendelijke groeten,

Jos Schmitz
(ook namens broer Clim)
Roermond
Web: http://www.josenclim.nl 



Lanzarote

Gisteren zijn wij terug gekomen uit Lanzarote waar wij in aparthotel Costamar verbleven in Puerto del Carmen.
U heeft niets te veel gezegd: het was er geweldig!
Het appartement was keurig, schoon en ruim! Zelfs met zeezicht, ondanks dat wij via Groupon geboekt hebben!
Ook het half pension was uitstekend! Wat een ruime keuze en goede kwaliteit.
U had dus niets te veel gezegd en daar willen wij u hartelijk voor bedanken!

Wij hebben genoten!

Met vriendelijke groet,
Chantal Geul & Caspar Koornneef



Fuerteventura
Op de vertrekdag heeft lieve buurman Paul ons naar Schiphol gebracht. En fijn dat we pas om 16:00 uur vlogen want ik ben 's ochtends niet op zijn best;-) En España Exclusiva die voor mij mobiele assistentie hadden geregeld, dus ja nu werd ik een keer in dat golf karretje naar de gate gebracht:-) (natuurlijk wel ná de  tax-free shopping, ha, ha) Had onderweg wel weer pijn in mijn onderrug maar het was te doen. 

In het *****hotel aangekomen kregen we tijdens het wachten op het inchecken een heerlijke champie aangeboden, kijk das al een goede start en het viel nog goed ook. Hadden een mooie ruime kamer met een heerlijk balcon en een geweldig uitzicht op de baai!
Het eten was in één woord geweldig, ze hebben niet voor niets hier prijzen in gewonnen! En voor mij ook nog zoveel waar ik uit kon kiezen en wat was het allemaal lekker! De meest dagen hebben we aan het zwembad onder de parasol doorgebracht (het weer was heerlijk; een zonnetje met een wolkje en rond de 26 gr) maar hebben ons ook laten verwennen in de Spa en zijn twee keer het stadje in geweest.
's Avonds was er altijd live muziek in de lobby, ook erg leuk! Helaas kon ik daar niet altijd van genieten want meestal speelt bij mij de pijn na het avondeten en 's nachts op, dus kon ik daar niet zo lang blijven zitten....



Maar gelukkig heb ik naast de minder goede dagen/nachten ook hele goede gehad! En hebben we heerlijk van de rust en alle gezelligheid genoten! En moest weer lachen om mijn moedertje toen we b.v. naar de Spa gingen en zij vroeg of ze cash geld moest meenemen. Ik zeg nou mams kan je doen je hebt daar toch locker-tjes en zij: Nou dan neem ik dat niet mee hoor want ik laat me niet zo snel verlokken........ha, hahahaha!

Wat ik echt bijzonder vond was de service en het medeleven van het hotel personeel! Want ik had aan Esperanza van España Exclusiva gevraagd om in het Spaans in een briefje mijn ziekte te vermelden, zodat mams of ik dat konden laten zien als dat nodig was. 
Dus ik had o.a. bij het ontbijt dat laten zien en gevraagd of ik yoghurt kon meenemen om mijn voedingssupplementen mee te kunnen mengen. Dat kon maar ze willen geen gesleep met voedsel (begrijpelijk in zo'n beschaafd hotel;-)) dus elke ochtend werd dat met vers fruit op onze kamer gebracht. 

In de Spa moest je je medische welzijn op een papier aankruisen en tot mijn verbazing zag ik daar ook tumor staan. Daardoor hebben ze mij bepaalde behandelingen ontraden maar kreeg ik bij een manicure als 'service' een kosteloze haarwasbeurt en werd mijn haar geföhnd. Zo lief!!! We mochten op de vertrekdag tot 18:00 uur op de kamer blijven, waar ons ook nog een sandwich en patat werd gebracht zodat we niet met een lege maag vertrokken.... Bij het uitchecken dacht ik daarom wel een behoorlijk bedrag te moeten afrekenen maar ze hadden voor al die zorg en service niets! in rekening gebracht. Echt we werden er helemaal emo van hoe oprecht, niets was teveel en lief iedereen daar voor ons was!!

De terugreis verliep heel voorspoedig en mijn lieve broertje;-) André heeft ons midden in de nacht op Schiphol weer opgehaald. Dus lag pas om 03:30 uur in bed dus heb wel weer een paar dagen nodig gehad om bij te komen. Maar we kijken op een zeer geslaagde en heerlijke vakantie terug!!



Estepona

Wat een prachtige vakantie in Benahavis hebben wij via uw bureau genoten. Mooie suite, goed eten en drinken, een fijne temperatuur en veel zon, wat wil je nog meer. Voor de auto moesten wij tevoren €20,00 extra betalen voor het schoonmaken, apart he zoiets, nog nooit meegemaakt. Voor de toekomst zijn wij geïnteresseerd in een reis naar Formentera.

In Estepona verbleven wij de dagen op het terrein van Costa Natura aangezien wij naturisten zijn. Ook daar staat de helft van de vakantiewoningen leeg of te koop, wellicht kunt u daar uw slag slaan en reizen daar naar toe aanbieden.
Graag blijven wij op de hoogte van uw aanbiedingen. Goed en groet, Roelien Meerwijk.


Groupon
Via Groupon kwamen we in aanraking met dit reisbureau omdat we met onze kinderen een reisje wilden maken vanwege ons 25 jarig huwelijksfeest. De service was optimaal: vriendelijk en betrokken! Alles werd goed voor ons uitgezocht en geregeld, van de huurauto die voor ons klaarstond op het vliegveld, tot het opzoeken van adressen van surfscholen in de omgeving. Tot onze grote verrassing vonden we op onze trouwdag zelfs een prachtige fruitschaal en fles wijn met felicitatiebrief van Espana Exclusiva op onze kamer! Toppie! Een echte aanrader dit reisbureau!

http://www.allebedrijvenindenhaag.nl/bedrijven/reisorganisaties-en-reisspecialisten/den-haag/espana-exclusiva/reviews



Lanzarote

Super vakantie gehad in de gehuurde villa van Espana Exclusiva op Lanzarote!
Prima verzorgde reservering en afhandeling! Ook de gehuurde auto stond keurig gereed op het vliegveld.

Mei 2012 Leo



Andorra
Afgelopen zaterdag keerden wij terug van een top week in La Massana, Andorra.

Wij hebben genoten van een fantastisch georganiseerde reis, een goed hotel en geweldige ski condities. De lift naar het skigebied Pal-Arinsal vertrok letterlijk vanuit ons hotel en via een korte rit met de skibus waren we in het bijzondere skigebied van Arcalis. In de eerste twee dagen van ons verblijf viel ruim 50 cm verse sneeuw en door de lage temperaturen hadden we de volgende vier dagen ongekend goede off-piste skimogelijkheden door heerlijk droge poedersneeuw. We hebben ons heerlijk kunnen uitleven.

Ook zijn we onder de indruk van de gemoedelijke Catalaanse sfeer in het dorpje La Massana en hebben we iedere avond genoten van de Catalaanse keuken in de zeer goede restaurants die er zijn in La Massana en omliggende dorpen. Zeer positief daarbij is natuurlijk dat een 3- of 4-gangen diner van zeer hoog niveau met goede wijnen wordt afgerekend tegen een dergelijke aantrekkelijke prijs die we op geen enkele van onze skireizen naar Zwitserland, Frankrijk, Oostenrijk, Canada of Colorado mochten ervaren.

Tot slot waren wij ook onder de indruk van de goede faciliteiten in La Massana en omstreken. Een schot in de roos was de nabij het hotel gelegen skiwinkel Pic Negre waar het team ons de hele week voorzien heeft van de allernieuwste ski’s van alle topmerken (iedere dag een nieuwe set ski’s afgestemd op de sneeuw- en weercondities van die dag)!

Wij willen dan ook heel graag de Nederlandse Ski Vereniging, maar vooral ook Ron Pijpers van Espana Exclusiva en alle andere betrokkenen (o.m. Bianca Meeuwissen in La Massana) hartelijk danken voor deze mooie en bijzondere prijs. Wij zullen allen en vooral ook Andorra warm aanbevelen bij iedereen die het maar horen wil.

Met vriendelijke groet,

Bas Possen



Bedankt
Ik wil je via deze weg bedanken voor de vakantie.
Ik was zeer blij met de accommodatie van het hotel en de service, Ook hebben we genoten van de schitterende stad Granada en de omgeving en was erg onder de indruk van het Alhambra. Het klimaat was erg gunstig om al dit prachtigs te bewonderen,
ik zal je reisbureau bij mijn vrienden en kennissen aanbevelen mochten ze vakantie plannen hebben.

met vriendelijke groeten
Yvonne

Baskenland
Op aanraden van Espana Exclusiva bezochten wij in september tijdens onze reis naar Baskenland ook hotel Marqués del Riscal in El Ciego.
Dit door Frank Gehry in opdracht van het Rioja huis Marqués del Riscal ontworpen hotel is bijna een reis op zich waard. wij vinden het door ligging en kleinschaligheid spectaculairder dan het Guggenheim museum in Bilbao. Dank aan EE voor het attenderen op en arrangeren van ons – helaas – korte verblijf daar.

Met vriendelijke groet,

Ronald van den Bosch
Veronica Wttewaall



Lanzarote – Acacias appartement
In juli 2011 zijn wij (2 volwassenen 2 kinderen van 4 en 6) op vakantie geweest naar Lanzarote via Espana Exclusiva.
Het appartement voldeed prima aan de omschrijving, behoorlijk ruime woonkamer en slaapkamer waar een extra bed gemakkelijk bij gezet kon worden. Appartement had prettig balkon met zitje en uitzicht op de zee.
De appartementen op de 1e verdieping zijn zo gebouwd dat je over voldoende privacy beschikt. Schoonmaak was uitstekend, in ieder geval werd het gehele appartement om de dag schoon gemaakt, soms zelfs elke dag. Het appartement is niet luxueus, maar biedt alles wat je nodig hebt. Ligging is super t.o.v. supermarkten, restaurants en ligt net buiten de grote drukte van de boulevard. Op loopafstand (5 minuten) van het strand. Lanzarote is een mooi, klein maar vooral schoon en goed onderhouden eiland. Wij kijken terug op een hele fijne en goed verzorgde vakantie!


Fantastische vakantie!
Hierbij wilden wij laten weten dat we een fantastische vakantie achter de rug hebben. In beginsel waren we nog wat sceptisch aangezien we gewend zijn om bij een ANVR aangesloten reisbureau te boeken, maar jullie bureau is het beste bewijs dat dit niet standaard nodig is.
Van begin tot het einde is de service TOP geweest waar menig reisbureau nog lering uit kan trekken. De zaken waar we een kritische noot over hebben geventileerd zijn zeer professioneel door jullie opgepikt om ook andere klanten nog beter service te kunnen verlenen.
We hadden zeer uitgekeken naar de reis en nogmaals we hebben erg genoten. De prijs is zeer concurrerend en de uitleg helder en duidelijk.
Wij zullen jullie bureau zeker aanprijzen en zijn zeker van plan vaker gebruik van jullie reisbureau te maken.

Met vriendelijke groet,

Fam. Stuiver


Augustus 2009 naar Estepona met Espana Exclusiva  
Wij hebben bij dit bureau onze wens neergelegd om naar Spanje op vakantie te gaan en hadden een aantal wensen en een niet al te groot budget. Dit bleek voor Espana Exclusiva geen enkel probleem. Zij zijn aan de slag gegaan en hebben voor ons de juiste vakantie gevonden. Er is goed naar ons geluisterd want de vakantie voldeed in alle opzichten aan onze wensen.

Wij reisden individueel en niet met geen groep, daarom was het prettig dat we een contactpersoon ter plaatse hadden waar we indien nodig met onze vragen terecht konden. Verder waren de reisbescheiden duidelijk en netjes verzorgd, kortom mijn  ervaringen met dit bureau zijn zeer positief!

Familie Hofland


Hotel Florida Park; een oase!!!
September 1990 gingen wij voor de eerste keer op vakantie naar Santa Susanna in Spanje. Wij gingen voor de eerste keer naar Hotel Florida Park. Wij waren nog nooit in Santa Susanna geweest en het was voor ons een aangename verrassing. Het plaatsje ligt pal tegen Malgrat del Mar aan en is een verademing voor iedereen. Ook Hotel Florida Park was een verrassing voor ons. Het is een schitterend mooi hotel gelegen aan de boulevard met tal van faciliteiten die een verblijf aangenaam maken.

Het personeel is heel sympathiek en doet zijn uiterste best om het de vakantiegangers naar de zin te maken. September 1990 was voor ons de eerste keer, mei  2011 was voor ons de 41ste keer dat wij op vakantie naar Hotel Florida Park zijn geweest. Voor ons is het elke keer dat wij weer thuis komen in ons tweede huis en wij worden elke keer weer met open armen ontvangen. Voor ons is Hotel Florida Park een oase van rust en plezier en dat is de reden dat wij er ieder jaar twee maal naar toegaan. Wij vinden dit hotel een aanrader voor iedereen die een geweldige vakantie wil beleven.

Fam. van Tilburg
Tilburg.


Paul van Hoorn
Ik ben in februari met España Exclusiva naar Andorra geweest om daar het SnowExtreme programma mee te maken. In een woord fantastisch. Een compleet programma voor een zeer aantrekkelijke prijs. Onze reisleider Ron heeft er alles aan gedaan om ons een TOP week te bezorgen.  Al vanaf het moment dat wij op de luchthaven aankwamen waar hij op ons stond te wachten voelde het aan als een warm bad. Het vervoer, de sneeuwscooters, de helicopterdropping, het hotel en het eten waren geweldig. Volgend jaar ga ik weer mee!
Cijfer: 9,5



Namens alle collega's wil ik je bedanken vooe de uitstekende organisatie van ons afdelingsuitje.
Iedereen heeft volop genoten en is een goede herinnering rijker!

Nogmaals heel veel dank en wellicht tot de volgende keer!

Met vriendelijke groet,

E.ON Benelux N.V.
Michiel C. van Eijck


Familie Van Koesveld
Reis 1
Als gezin zijn we al vaak in Spanje geweest maar wilden graag totaal iets anders. Via la España Exclusiva kregen wij een
avonturenvakantie aangeboden midden in Spanje en de garantie dat dit ons nog lang zou heugen. Dat is zeker uitgekomen.
We arriveerden in een piepklein dorp met mooie originele oude Spaanse huizen.
De omgeving was fantastisch, mooie kleine dorpjes, mooie natuur, woeste bergen. De mensen zijn er vriendelijk en gastvrij.
Onze gastheer Antonio heeft voor ons een wonderbaarlijke vakantie verzorgd. Hij bleek niet alleen een fantastische gastheer
te zijn maar ook een gids die mooie historische verhalen kon vertellen. Rondleidingen gaf in Vitoria en Burgos , en waar wij
natuurlijk ook overheerlijke tapas hebben gegeten. De natuur intrekken was voor ons een nooit meer te vergeten ervaring;
met een jeep de bergen in en vervolgens een pre historische grot in daarna een heerlijke maaltijd gereserveerd op de
motorkap van de jeep. Een mooie lange wandeling door de bergen.
Voor ons een fantastische vakantie die ons na al die jaren nog steeds bij is gebleven als een van onze top vakanties.

Reis 2
Na een aantal jaren aan de costa’s onze vakanties door gebracht te hebben wilde wij graag naar de “groene” kust van Spanje.
Via Espana Exclusiva verbleven wij in een mooi Spaans huis. Een huis gelegen op een heuvel met een toegangspoort en een
mooie tuin rondom. Een groot huis met 3 grote slaapkamers, mooie living en een prachtig terras. Kortom:  een huis van alle
gemakken voorzien. Fantastisch!.
Voor de kinderen hadden we iedere dag surfles geregeld aan een mooi strand met een prima zee voor de surfers.
De dorpjes aan deze kust zijn nog puur en origineel, geen hoge flats wel mooie huizen en heerlijke visrestaurants.


Mijn twee vriendinnen en ik wilden een low budget stedentrip naar Barcelona. Met de prima service en tips van Espana Exclusiva zijn het 5 fantastische dagen geworden.

Voorzien van tickets, goede adviezen en diverse folders gingen we op pad. Aangekomen op het vliegveld van Barcelona konden we de bus pakken naar het hotel.
Het hotel was eenvoudig maar netjes en de eigenaar uitermate vriendelijk. Het centrum was lopend goed te bereiken.
Heerlijk op de Ramblas gelopen, in mooie parken gezeten, gewinkeld, naar het strand geweest, veel gelachen, tapas gegeten, van het mooie weer genoten en natuurlijk de prachtige werken van Gaudi bewonderd.
Een echte aanrader is de Bus Turistic. Van tevoren had Espana Exclusiva tickets voor 2 dagen voor ons verzorgd.
In korte tijd veel van Barcelona gezien, alles was prima geregeld en er even helemaal tussenuit geweest.
Een echte aanrader.


Marcel van Baalen
Ons verblijf in Casa Barcena was een avontuur! Zoals gevraagd heeft España Exclusiva voor ons een actieve vakantie opgezet met mooie activiteiten, maar we hebben ook van de prachtige omgeving, wijnen, cider en eten genoten. Het verblijf in Casa Barcena was geweldige ervaring. Het huis heeft zó veel herinneringen dat het lijkt of je in een museum slaapt. Heerlijke bedden en als 's morgens de ontbijttafel klaar staat ben je écht op vakantie. Top.
EE heeft voor ons een 'out-door' dag georganiseerd met een mooie tocht per paard door de 'pampa's' van Ribera, wat een ervaring. Daarna met de kids abseilen onder professionele begeleiding, we hebben allemaal onze angsten overwonnen en wat een genot om zo losjes in de prachtige natuur aan een bergwand te hangen!
Ook een wildwatertocht met kano door de rivier, het was net een film uit Discovery Channel!
Kortom, bedankt voor een ontmoeting met een geweldig stukje Spanje.

Met vriendelijke groet,

Marcel van Baalen
Twitter: @sommelier4aday


Lukas
Ik heb genoten van Spanje. Ik vond het avondeten heel lekker, vooral de tapas. Het restaurant waar we die aten leek net een grot. De wandelingen waren leuk en zwaar. Er was ook heel veel te doen. Ik wil graag nog een keer. Maar dan moet iedereen het goed vinden. Ik vond het heel erg leuk toen we gingen zwemmen in het dorpszwembad, maar eigenlijk vond ik elke dag leuk.


Giselle
Ik heb erg genoten van die week. Het was de leukste week van onze vakantie. De mensen waren aardig en vrolijk. Lekker eten en een prachtige natuur. Het was ook erg mooi weer. We hebben gewandeld in de natuur en ook in de steden. Grote steden zoals Burgos, maar ook dorpjes als Ona. We hebben gelogeerd in Casa Barcena. Je moet het echt ook proberen, het is er fijn en rustgevend. Voor kinderen is het erg leuk, je kunt er met de dieren spelen. Ook zijn er paarden. Ik heb nog paard gereden het was erg gaaf en het ging ook erg goed. De eerste dag hebben we tapas gegeten met Antonio in Ona. Het was erg lekker.


Chris
Het beste advies dat ik kan geven is: Ga er zelf heen om de sfeer te proeven. Het is namelijk niet te omschrijven. Het is in the middle of nowhere, maar dat maakt het natuurlijk echt Spaans. Casa Barcena is een oud huis, dat is gerenoveerd door de eigenaar, Antonio. Het huis staat in een klein dorp. Het is een beetje boerderij-achtig, er zijn paarden, schapen en kippen. Je woont gewoon tussen de bevolking, echt authentiek dus. Geen toeristen, heerlijk eten, iedereen is vriendelijk, het is er niet duur, kortom gewoon een aanrader voor ieder die Spanje wil zien. De natuur is hier ruig, mooi en nog niet overspoeld door hordes toeristen. Er is hier gewoon rust. En als je de behoefte hebt aan meer drukte, er is hier genoeg te doen in plaatsen als Burgos, Vittorio en zelfs Madrid. Dichterbij is er het dorpje Ona, waar ’s-avonds de lokale bevolking gezellig op het dorpsplein gaat zitten om te kletsen of te kaarten. We hebben er heerlijk op een terras gezeten en de heerlijkste tapas gegeten in een restaurant, dat eruit zag als een grot. De Tapas worden genuttigd aan de bar. In de zaak staan ook een paar tafels met krukken. Het is wat spartaans, maar dat doet er echt niet toe. Na ons verblijf in Casa Barcena, zijn wij naar de Dordogne vertrokken, ik kreeg heimwee, ik wilde weer terug naar Spanje. Gelukkig heeft iedereen het hier heerlijk gevonden. Mijn kinderen willen volgend jaar weer terug en ik moet zeggen: dat is een goed idee!

Ton
Wij wilden iets anders. Natuur, cultuur, wijn en lekker eten. Niet te toeristisch. Beetje Toscane en Umbrie. Door een vriendin verleidt om een weekje Spanje in het programma op te nemen. In Castilie, zo’n 50 km boven Burgos. We kwamen uit de Ardeche. Niets mis mee, mooie natuur,  kastelen, musea en de bekende caves. En veel, heel veel landgenoten. Een leuke week, maar toch dat gevoel niet meer verrast te worden. Toen 800 km naar onze Spaanse bestemming gereden, zo’n 150 km onder Bilbao. We hadden kamers in een klein dorp in de streek Bureba. Dat zouden we niet eenvoudig vinden maar vriendin had geregeld dat we onze Spaanse gastheer konden bellen en die zou ons komen ophalen.
Onder Bilbao gebeld en na veel ola’s, aqui’s en autopista’s had ik het vermoeden dat we elkaar bij de afslag Pancorvo zouden treffen. Dat vermoeden kwam uit. Onze gastheer heette Antonio en bleek het Frans net zo goed ;-) te beheersen als ik, dat kwam goed uit. We zouden eerst gaan eten en daarna doorrijden naar ons huisje. Na een sportieve tocht, Antonio nam de bochten enthousiaster dan ik, kwamen we in Ona.

Lopend naar het restaurant gaf Antonio ons aan dat de keuken “vrai traditioneel” was. We betraden een spelonkachtig ruimte met een kleine bar annex gril. Een beetje schemerig. Aan de bar stond volk dat rechtstreeks uit de Godfather part II leek weg te zijn gelopen. Vrouwlief trok de linker wenkbrauw op, kinderen kropen tegen pa aan. Antonio benadrukte nogmaals dat het allemaal traditionel was en begeleidde ons naar een tafeltje. Na 10 minuten werd de tafel vol gezet met allerlei  schoteltjes met uitdagende “ïk weet niet wat het is maar het ziet er lekker uit” hapjes. Na de eerste happen keek het gezin naar elkaar met bevestigende blikken van “dit gaat wel wat worden”. De Godfather figuranten bleken allen plaatselijke bevolking die Antonio maar ook ons hartelijk kwamen begroeten. We zijn er die vakantie nog twee keer terug geweest.

De Bureba.
Ons huisje was in Castellanos de Bureba, een dorpje op een heuvel in de velden, 10 huizen en een kerk. Antonio onze gastheer bleek er el Major te zijn.

De Bureba is een prachtige streek. Inderdaad een beetje als Toscane. Veel kleine dorpjes. Prachtig gevarieerd landschap, heuvelachtig, valleien, korenvelden, zonnebloemen en hier en daar ruige natuur. En echt, puur, authentiek. De mensen, de natuur en de dorpjes. En weinig toeristen. Je voelt nog echt gast en geen wandelende portemonnee. Alle dorpen hebben altijd  een gezellig dorpsplein, ’s avonds vind je daar de plaatselijke bevolking, de kinderen spelen op het plein. Ochtends drink je er koffie, in de middag eet je er wat tapas en in de avond neem je een wijntje.

Ona was onze uitvalbasis. Een leuk provincie stadje met een mooi en gezellig plein. We dronken vaak een kofje koffie bij Humprey, een gastvrije Spanjaard, met een opvallend geblondeerde haardos en een opgeruimd humeur. Iemand die je direct welkom doet voelen. Ona ligt aan het riviertje de Oca,  je kan daar lekker wandelen en ’s avonds scheren de vleermuizen boven het water.

Je kunt heerlijk wandelen in de Bureba. Wij hebben een lange wandeling gemaakt in de heuvels bij Poza. We volgden een oude Romeinse straatweg, die ons langs de oude zoutwinningsbassins bracht, een route met prachtige uitkijkjes en tenslotte het oude kasteel boven Poza.  Verdiend uitblazen doe je dan op het dorpsplein met een prachtig uitzicht over de Bureba. Een tweede wandeling bracht ons naar de Herran. Je volgt een pad lang een rivier. Af en toe is dat een kabbelend  beekje maar ook af en toe een wild stromende waterval. Het water is prachtig helder. Op sommige plekjes kunnen de kinderen in het water en deden hun afkomst eer aan door direct allerlei dammen te gaan bouwen. Frias is een klein vestingstadje boven op een berg, met schilderachtige huisjes. Burgos is een prachtige stad. Een  gezellige boulevard lang het water, kleine winkelsteegjes, een indrukwekkende kathedraal en andere bezienswaardige kerken.  En een kasteel hoog boven de stad met een fantastische uitzicht. En het is nog allemaal authentiek, iets meer toeristen, maar het blijft gezellig. Tenslotte Brieviesca, een wat grotere provinciestad. Weer met een gezellig plein waar het goed toeven. Een gezellig zwembad waar je bijna voor niets een tennisbaan kan reserveren. Al is tennissen met 30 graden wel een uitdaging. Teleurstelling voor de dochter, de veelbelovende winkels waar dicht die dag. Op de laatste avond was er een prachtige sterrennacht. Rond middennacht ben ik nog even de heuvel opgelopen in Castellanos. Dat moment daar, die stilte, met alleen al die sterren boven me en het uitzicht op de vallei, blijft me nog wel even bij.

Het eten was heerlijk. Drie maal naar de tapasbar in Ona. De kinderen hebben het er nog over. Ik had er zelf nooit in durven gaan, maar eenmaal door Antonio geïntroduceerd was dat geen probleem. Antonio had voor ons op de tweede dag lunch geregeld in Salas.  Daar was de taal even een probleem. Er was geen kaart, dus werden de drie of vier gerechten van die dag vanuit de keuken naar ons gebracht  zodat we zo onze keuze konden maken. Op elk dorpsplein vind je wel tapas. We hebben ook een paar maal het diner gebruikt in ons huisje. Dan werd er voor ons gekookt. Dat was wel lekker naar een lange dag. En het had wel sfeer. We aten in een speciale kamer. Omgeven door  veel antiek (en ook wel wat kitsch), een grote tafel en zware antieken stoelen, oud tafellinnen en kristallen glazen.


Rob
España Exclusiva was perfect. Prima geregeld, hotel was excellent. Mooie locatie, vriendelijke gastheer en vrouw, lekker eten, goede orugo.
Verder ook de kanotocht, het feest in Cifuentes en de chauf die ons overal heen bracht top!.

Cijfer 8,5


 

 
España Exclusiva | Sportlaan 299 | 2566 KL Den Haag | T: +31 70 368 60 40 | E: info@espanaexclusiva.com
© Copyright España Exclusiva 2012 - Kvk 27188023 - Algemene voorwaarden
 
Twitter Facebook LinkedIn E-mail